0
Usporedba
0
Favoriti
 • Prijavi se
 • Facebook obavijest

  OBAVIJEST O ZAŠTITI PODATAKA

   

  ACQUISITUM MAGNUM d.o.o. (u daljnjem tekstu ACQUISITUM MAGNUM) kao administrator pagea „Acquisitum Magnum d.o.o.“ u sklopu društvene mreže Facebook je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Meta Platforms Ireland Ltd., također je voditelj obrade vaših osobnih podataka. U svakom trenutku ACQUISITUM MAGNUM možete kontaktirati putem e-maila službenika za zaštitu podataka voditeljzp@adm.hr ili putem kontakt telefona 01 2451 176 ili slanjem dopisa na adresu Prilaz Vladislava Brajkovića 4, 10020 Zagreb.

  Pročitajte ovu obavijest pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke koristeći alate koje Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (dalje u tekstu: Facebook) koristi i nudi kao uslugu svojim korisnicima te kako će se oni koristiti.

  U ovoj obavijesti opisujemo podatke koje obrađujemo radi pružanja podrške Facebooku, Instagramu, Messengeru i drugim proizvodima te značajkama koje Facebook nudi (pogledajte odjeljak Facebook proizvodi) ili koje Facebook obrađuje u sklopu pružanja svoje usluge nama kao voditelju obrade.

  Dodatne alate i informacije možete pronaći i u postavkama Facebooka i postavkama Instagrama.

  Kako bismo vam praktično dočarali na što se sve prethodne aktivnosti  odnose kao primjer navodimo:  kada nam pošaljete upit putem Facebook poruke, naši administratori  u sklopu odgovora na istu obradit će vaše osobne podatke; vaši podaci obradit će se i u slučajevima kada organiziramo nagradnu igru, no tada ćemo vas dodatno o svim vašim pravima obavijestiti i u sklopu Pravila o nagradnom natječaju.

  Putem društvenih mreža ACQUISITUM MAGNUM vas obavještava o uspjesima i ciljevima kompanije, dostavlja vam obavijesti o proizvodima, uslugama i cijenama, dijeli vijesti o nagradnim igrama, promotivnim akcijama i događajima koji bi vas mogli zanimati, sve temeljem legitimnog interesa i/ili privole ovisno o vrsti aktivnosti koju provodi.

  Obrađujemo prilikom provođenja prethodno navedenih aktivnosti vaše osobne podatke, što može uključivati ime, prezime, e-mail, spol, nadimak, osobne fotografije ili druge vrsta slika koje ste podijelili s nama, vaša opredjeljenja ukoliko ste ih podijelili s nama, vaše  komentare koje ste podijelili s nama ili pak vaše interese i događaje koje mislite da su važni te ste ih podijelili s nama.

  Vaši osobni podaci mogu se obrađivati u različite svrhe, ako je to neophodno za poštivanje zakonskih obveza (npr. za dostavljanje podataka sudovima ili organima kaznenog progona), ako ste pristali na odgovarajuću obradu ili ako je obrada na drugi način zakonita prema obvezujućim propisima ili internim aktima ACQUISITUM MAGNUMA. Ako se podaci obrađuju u drugu svrhu, prije obrade pružit ćemo vam informacije o toj drugoj svrsi te sve druge relevantne informacije.

  Pristup vašim osobnim podacima ima Meta Platforms Ireland Ltd. Ovlaštene treće strane možda će trebati pristupiti ili pohraniti osobne podatke ako to zahtijevaju ili dopuštaju obvezujući propisi (npr. državna tijela, sudovi, vanjski savjetnici i druge treće osobe koje se smatraju javnim tijelima).

  Obrađivat ćemo prikupljene podatke onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe radi koje su prikupljeni. Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja, a vaši podaci koje obrađujemo na temelju iste prestat ćemo obrađivati.

  Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. ACQUISITUM MAGNUM će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka, primjerice ukoliko ste nam poslali neki prigovor putem privatne poruke na Facebook-u ili ako ste od nas zahtijevali ostvarenje nekih vaših prava, konverzaciju ćemo čuvati kako bismo razmotrili vaše zahtjeve, a sve vezano uz izvršavanje naših obveza propisanih važećim zakonima RH.

  Vaša prava su sljedeća: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje ("pravo na zaborav), pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor te pravo na prenosivost podataka. Više o svojim pravima i načinu na koji koristimo vaše osobne podatke možete saznati na

  https://www.adm.hr/politika-privatnosti/15/page/.

  Ako želite koristiti jedno ili više od gore navedenih prava, slobodno kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka koji će vam rado pomoći u svakom trenutku.

  Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

  Naši kontakt podaci:

  Naziv tvrtke: ACQUISITUM MAGNUM d.o.o.

  Adresa: Prilaz Vladislava Brajkovića 4, 10020, Zagreb

  Službenika za zaštitu podataka možete dobiti putem: voditeljzp@adm.hr

  Kako podatke o vama prikuplja i obrađuje ACQUISITUM MAGNUM kao korisnika Facebook pagea „Acquisitum Magnum d.o.o.“

  ACQUISITUM MAGNUM kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika Facebook pagea „Acquisitum Magnum d.o.o.“ koristi vaše osobne podatke kako bi vama kao korisnicima omogućio korištenje usluga i aktivnosti koje pruža putem Facebook pagea, stvorio bazu podataka korisnika u svrhu unapređenja usluge i/ili marketinga, kontaktirao korisnike radi dostave marketinških obavijesti, poboljšao oglašivačke i promocijske aktivnosti te analizirao upotrebu Facebook pagea.

  Također, osobni podaci mogu se koristiti za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka te uspostavljanje kontakta s korisnicima.

  Uvid u osobne podatke korisnika Facebook pagea „Acquisitum Magnum d.o.o.“ može imati administrator  i to u  sklopu izvršavanja  svoga djelokruga posla. Uz administratora imenovanog od strane voditelja obrade uvid u podatke mogu imati i pravne osobe koje sudjeluju u izvršavanju pravnih odnosa sa korisnicima kao što su informatička podrška, marketinška podrška, društva koja su povezana sa ACQUISITUM MAGNUMOM, javna tijela koja zahtijevaju dostavu osobnih podataka u skladu sa propisima koji obvezuju ACQUISITUM MAGNUM, a o čemu ACQUISITUM MAGNUM vodi propisane evidencije aktivnosti obrade.

   

  Facebook proizvodi

   

  Facebookovi proizvodi obuhvaćaju Facebook (uključujući Facebookovu mobilnu aplikaciju i preglednik u aplikaciji), Messenger, Instagram (uključujući aplikacije kao što su Direct i Boomerang), Moments, AR Studio, Audience Network i mnoge druge značajke, aplikacije, tehnologije, softver, proizvode ili usluge koje nudi Facebook Inc. ili Facebook Ireland Limited.

  Facebookovi proizvodi obuhvaćaju i alate za Facebook Business, tj. alate koje koriste vlasnici web-mjesta i izdavači, razvojni programeri aplikacija, poslovni partneri (uključujući oglašivače) te njihovi klijenti kao usluge za podršku poslovanju i razmjenu podataka s Facebookom, kao što su dodaci za društvene mreže (npr. gumb „Sviđa mi se” i „Dijeli”) te Facebookovi SDK-ovi i API-jevi.

  Facebookovi proizvodi ne uključuju određene proizvode ni usluge koji se nude na Facebooku, a koji imaju zasebna pravila o privatnosti i uvjete pružanja usluge, npr. Workplace, Free Basics i Dječji Messenger.

  Koje podatke prikuplja Facebook kada vi koristite Facebook page „Acquisitum Magnum d.o.o.“?

   

  Kada korisnik stisne ˝like˝ odnosno ˝sviđa mi se˝ na Facebook pageu „Acquisitum Magnum d.o.o.“ voditelja obrade, prikupljaju se vaši podaci od strane Facebooka.

  Vrste podataka koje Facebook prikuplja o vama ovise o načinu na koji upotrebljavate njihove proizvode.

  U postavkama Facebooka i postavkama Instagrama možete saznati kako pristupiti podacima koji se prikupljaju i kako ih izbrisati.

  Podaci koji se prikupljaju korištenjem Facebook pagea od strane Facebooka su:

  • sadržaj, komunikacija i drugi podaci koje unosite prilikom upotrebe Facebook proizvoda i usluga, ali i podaci koje unesete kada se registrirate za korisnički račun, kreirate ili dijelite sadržaj te kada šaljete poruke ili komunicirate s drugima (npr. lokacija fotografije ili datum izrade dokumenta),
  • sadržaj i komunikacije koje vi i drugi pružate kako bi analizirali kontekst neke objave,
  • podaci s posebnim zaštitama (npr. ukoliko ste odabrali pružiti podatke o svojim vjerskim stavovima, političkim stavovima, za koga se „zanimate” ili o svom zdravlju u poljima svog profila na Facebooku ili u sklopu opcije Životni događaji,
  • podaci o vašem imenu i prezimenu i/ili nadimku i/ili korisničkom imenu, stranicama, korisničkim računima, znakovima i grupama s kojima ste povezani te o načinu interakcije s njima (npr. osobe s kojima najviše komunicirate ili grupe čiji ste još član),
  • podaci za kontakt ako ih odlučite prenijeti, sinkronizirati ili uvesti s uređaja (iz adresara, popisa poziva ili povijesti popisa SMS poruka), a Facebook ih upotrebljava, primjerice, da bi vam pomogao pronaći poznanike,
  • podaci o tome kako upotrebljavate Facebook proizvode, ali i naše proizvode npr. podaci o vrsti sadržaja koje pregledavate i na koje reagirate, značajkama koje upotrebljavate, vašim aktivnostima, ljudima ili korisničkim računima s kojima stupate u interakciju te podatke o vremenu, učestalosti i trajanju vaših aktivnosti,
  • podaci s računala, telefona, povezanih televizora i drugih uređaja povezanih s internetom koje upotrebljavate i koji se integriraju s Facebook proizvodima te podaci na različitim uređajima koje upotrebljavate (npr. Facebook upotrebljava prikupljene podatke o vašoj upotrebi njihovih proizvoda kako bi personalizirali sadržaj (uključujući oglase) ili značajke koje vidite kada upotrebljavate njihove proizvode na drugom uređaju kao što je prijenosno računalo ili tablet),
  • svojstva uređaja (npr. operacijski sustav, verzije hardvera i softvera, razina punjenja baterije, snaga signala), radnje na uređaju (npr. podaci o radnjama i postupcima izvršenima na uređaju, poput toga je li prozor u prvom planu ili pozadini, ili o pokretima miša (što pomaže razlikovati ljude od botova), jedinstvene identifikatore, identifikatore uređaja poput onih iz igara, aplikacija ili korisničkih računa, signali Bluetootha i podaci o obližnjim Wi-Fi pristupnim točkama, pratilicama i odašiljačima mobilne telefonske mreže,
  • podaci iz postavki uređaja (npr. GPS lokaciji),
  • podaci kao što su naziv vašeg davatelja usluge mobilne mreže ili davatelja usluga interneta, jezik, vremenska zona, broj mobitela, IP adresa, brzina veze i, u nekim slučajevima, podaci o drugim uređajima koji su u blizini ili na vašoj mreži,
  • podaci iz kolačića: podaci iz kolačića pohranjeni na vašem uređaju uključujući identifikatore kolačića i postavke (više pročitajte u odjeljku u kojem navodimo više o kolačićima),
  • podaci od partnera (npr. oglašivači, razvojni programeri aplikacija i izdavači mogu Facebooku slati podatke putem Facebookovih poslovnih alata koje upotrebljavaju, uključujući Facebookove dodatke za društvene mreže (kao što je gumb „Sviđa mi se”), prijavu putem Facebooka, Facebookove API-je i SDK-ove ili Facebookov piksel),
  • podaci iz svih Facebookovih proizvoda i uređaja (npr. Povezujemo podatke o vašim aktivnostima na različitim Facebookovim proizvodima i uređajima kako bismo pružili prilagođenije i dosljednije iskustvo na svim Facebookovim proizvodima koje upotrebljavate gdje god ih upotrebljavali),
  • podaci koji se odnose na lokaciju (npr. gdje živite, mjesta na koja volite ići, poduzeća i ljudi u blizini kojih se nalazite),
  • podaci koji proizlaze iz prepoznavanja lica,
  • oglase i druge sponzorirane sadržaje (npr. podaci o tome što vas zanima, vašim aktivnostima i vezama).

  Važno je ponoviti, ACQUISITUM MAGNUM je voditelj obrade samo u odnosu na podatke korisnika Facebook pagea. Moramo vam naglasiti kako je i Facebook, također samostalni voditelj obrade podataka u odnosu na sve vaše podatke s obzirom da koristite njihove proizvode te ih upotrebljavaju ovisno o vašim odabirima.

   

  ACQUISITUM MAGNUM ne prikuplja sve podatke koje prikuplja, obrađuje i pohranjuje Facebook kako bi pružio i podržavao svoje proizvode i povezane usluge opisane u Uvjetima upotrebe Facebooka i Uvjetima upotrebe Instagrama.

  O podacima koje o vama prikuplja Facebook još pogledajte i na: https://www.facebook.com/about/privacy

  Svrhe za koje se vaši podaci prikupljaju su

  • pružanje, personalizacija i poboljšanje proizvoda (npr. radi isporuke proizvoda, uključujući personalizaciju značajki),
  • pružanje mjerenja, analitike i drugih poslovnih usluga,
  • promicanje sigurnosti, integriteta i zaštite,
  • komunikacija s vama kako bismo vam slali marketinške obavijesti, komunicirali s vama o našim proizvodima i slali vam obavijesti o našim pravilima i uvjetima,
  • vaše podatke upotrebljavamo i da bismo vam odgovorili na upite te
  • istraživanje i inovacije za društveno dobro.

  Više o svrhama za koje Facebook koristi vaše podatke pogledajte na: https://www.facebook.com/about/privacy

  Kako podatke o vama dijeli Facebook   

   

  Vaši podaci dijele se s drugima na sljedeće načine:

  1. Dijeljenje na Facebookovim proizvodima
  2. Sadržaj koji drugi dijele ili ponovno dijele o vama
  3. Podaci o vašem aktivnom statusu ili prisutnosti na Facebooku ili na našem Facebook pageu „Acquisitum Magnum d.o.o.“
  4. Novi vlasnik
  5. Dijeljenje s partnerima – trećim stranama

  Facebook surađuje s partnerima – trećim stranama koji mu pomažu u isporuci i poboljšavanju proizvoda ili upotrebljavanju Facebookovih poslovnih alata kako bi povećali svoje poslovanje.

  ACQUISITUM MAGNUM kao voditelj obrade ne dijeli podatke koji vas osobno identificiraju niti može utjecati na način na koji će se svi  vaši podaci od strane Facebooka prikupiti, za što će se koristiti te kome se dijeliti.

   

  Morate znati da Facebook oglašivačima pruža izvješća o kategorijama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, a sve kako bi Facebook podijelio podatke o vama kako bi pružili analitička i mjerna izvješća svojim partnerima.

  Nadalje, Facebook pruža podatke i sadržaj prodavateljima i davateljima usluga koji podržavaju njihovo poslovanje, istraživačkim partnerima i akademskoj zajednici radi provedbe istraživanja koja promiču učenje i inovacije kojima se poboljšavaju otkrića i inovacije na području opće društvene skrbi, tehnološkog napretka, javnog interesa, zdravlja i dobrobiti te s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

  Zadržavanje podataka, deaktiviranje i brisanje korisničkog računa

   

  Facebook pohranjuje podatke sve dok više nisu nužni za pružanje usluga i Facebookovih proizvoda ili dok vaš korisnički račun ne bude izbrisan – ovisno o tome što nastupi ranije.

  Ta odluka koja se donosi od slučaja do slučaja ovisi o stvarima kao što je priroda podataka, zašto se prikupljaju i obrađuju te relevantne pravne ili operativne potrebe zadržavanja. Na primjer, kada tražite nešto na Facebooku, možete pristupiti toj pretrazi i izbrisati je iz svoje povijesti pretraživanja u svakom trenutku, no zapis o toj pretrazi Facebook briše nakon 6 mjeseci.

  Ako podnesete kopiju svog identifikacijskog dokumenta koji izdaje primjerice Vlada za potrebe provjere korisničkog računa, Facebook briše tu kopiju 30 dana nakon podnošenja.

  Kada izbrišete svoj korisnički račun, Facebook briše sadržaje koje ste objavili, kao što su vaše fotografije i novi statusi, i kasnije više nećete moći doći do tih podatka. Podaci koje su drugi podijelili o vama nisu dio vašeg korisničkog računa i neće se izbrisati. Ako ne želite izbrisati svoj korisnički račun, već samo privremeno prestati upotrebljavati proizvode, umjesto toga možete deaktivirati svoj korisnički račun.

  Kako biste izbrisali svoj korisnički račun u bilo kojem trenutku, posjetite postavke Facebooka i postavke Instagrama.

  Podacima koje je Facebook primio o vama, Facebook može pristupiti i može ih čuvati tijekom dužeg razdoblja ako su predmet pravnog zahtjeva ili obveze, vladine istrage ili istraga mogućih povreda važećih uvjeta ili pravila ili iz drugih razloga, a sve da bi spriječili moguću štetu.

  Također, Facebook zadržava podatke iz računa koji su onemogućeni zbog kršenja uvjeta barem godinu dana da bi spriječio ponavljanje zloupotrebe ili drugo kršenje uvjeta.

  Kako Meta Platforms Ireland Ltd. dijeli i prenosi podatke u sklopu globalnih usluga koje i ACQUISITUM MAGNUM koristi?

   

  Facebook dijeli podatke na globalnoj razini, kako interno unutar Facebookovih tvrtki tako i prema van sa svojim partnerima i s osobama s kojima se povezujete i s kojima dijelite sadržaj širom svijeta u skladu s ovim pravilima.

  Podaci koje kontrolira Facebook Ireland bit će preneseni ili poslani u Sjedinjene Američke Države ili druge zemlje izvan države u kojoj živite.

  Kao korisnike Facebooka, ali i kao korisnike Facebook pagea „Acquisitum Magnum d.o.o.“ moramo vas obavijestiti kako Meta Platforms Ireland Ltd. od 7 mjeseca 2020. godine ne bi smio izvoziti podatke izvan prostora EU. Posljedica je to presude SCHREMS II. Nažalost, ne možemo vam jamčiti da Facebook Ireland to i ne čini , no obavještavamo vas kako činimo sve što je u našoj moći da pronađemo validno rješenje kako bi vaši podaci bili sigurni i kako biste i dalje uživali u sadržajima na našem Facebook pageu. Sigurnost naših korisnika nam je na prvom mjestu.

  Kako možete ostvarivati svoja prava koja vam daje GDPR od strane Facebooka?

   

  Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo pristupiti svojim podacima te ih ispraviti, prenositi i izbrisati.

  Saznajte više o tim pravima i saznajte kako možete ostvarivati svoja prava i u postavkama Facebooka i postavkama Instagrama. Također imate pravo na prigovor i ograničenje određene obrade svojih podataka.

   To uključuje:

  • pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka za potrebe izravnog marketinga koje možete ostvariti upotrebom poveznice „otkaži pretplatu” u takvim marketinškim komunikacijama i
  • pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka kada izvršavamo zadatak u javnom interesu ili u cilju svojih legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane. Možete ostvariti to pravo na Facebooku i na Instagramu.

  Kako postaviti pitanja Facebooku?

   

  Možete saznati više o načinu zaštite privatnosti na Facebooku i na Instagramu.

  Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem pošte na e-mail našeg službenika za zaštitu podataka voditeljzp@adm.hr

  Također se možete obratiti društvu Meta Platforms Ireland Ltd., putem interneta ili pošte na:

  Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

   

   

  Kontakt službenika za zaštitu podataka:

   

   

  https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

   

  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

   

   

  Više o Facebook pravilima privatnosti možete saznati na: https://hr-hr.facebook.com/policy.php

  Sporove koje imate s Meta Platforms Ireland Ltd., a u vezi s pravilima o zaštiti privatnosti i povezanim praksama možete riješiti putem društva TrustArc.

  Društvu TrustArc možete se obratiti putem njegova web-mjesta.

  Za moguće sporove s ACQUISITUM MAGNUM obratite nam se na gore navedene kontakt podatke.

  Druge web stranice i Facebook pageevi

   

  Ova obavijest se odnosi samo na upotrebu i korištenje podataka koje ACQUISITUM MAGNUM prikuplja od korisnika (ispitanika) putem Facebook pagea „Acquisitum Magnum d.o.o.“ (https://www.facebook.com/www.adm.hr/) koristeći IT sustave i tehnologije koje koristi Facebook Ireland Ltd.

  Druge stranice, osim prethodno navedenih, kojima se može pristupiti putem Facebook pagea imaju vlastite izjave o povjerljivosti. Ako preko Facebook pagea „Acquisitum Magnum d.o.o.“ kao voditelja obrade korisnik posjeti jednu ili više drugih web stranica ACQUISITUM MAGNUM preporučuje korisnicima da pregledaju izjavu o povjerljivosti podataka te stranice.

  ACQUISITUM MAGNUM nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana kao i za način i uvjete rada Facebooka te vam upravo zbog toga pružamo ovu obavijest kako biste mogli biti svjesni svega vezanog uz prikupljanje vaših osobnih podataka.